8 oktober

Ik ben Charlie Lengkeek, inmiddels 59 jaar en ben de 11de uit een warm Gereformeerd-vrijgemaakt gezin. Opgegroeid met de Bijbel dus; wat een zegen! Als kind was ik al heel serieus in het geloof en stelde veel vragen. Mijn geloof is mede hierdoor behoorlijk verandert qua inhoud. Zo kreeg ik bijvoorbeeld geloof voor de volwassendoop en dat bracht me in een Pinkstergemeente. Daar leerde ik weer veel over het werk van de Heilige Geest. Zo’n 14 jaar geleden werden mijn ogen geopend voor de sabbat. Dit geloofs inzicht heb ik écht ervaren als een ‘thuiskomen’! Ineens gingen veel zaken op z’n plek vallen in de Schrift! Ik werd zó enthousiast dat dit me bracht tot het oprichten van een Messiaanse gemeente die ik 11 jaar heb mogen dienen; enerzijds met veel plezier maar ook met strijd; totdat het eind vorig jaar genoeg was.

Ik heb géén Theologische opleiding of Bijbelschool etc. gedaan. Alles wat ik met jullie deel heb ik door persoonlijke Bijbelstudie vergaart en is het totaal van alles wat ik in mijn geloofswandel heb meegekregen en ervaren. Het Hebreeuws beheers ik helaas slechts op een basis niveau; Ik moet mijn aandacht en energie verdelen over allerlei andere zaken, zo ben ik In het dagelijks leven namens de overheid werkzaam in de Openbare Geestelijke gezondheidszorg en voor de ontspanning ga ik graag vissen. Maar middels mijn spreekbeurt voel ik mij op dat moment gebruikt als ‘visser van mensen’! Ik ga met jullie stilstaan bij een best wel ‘heftig’ hoofdstuk uit Deuteronomium. Ha’azienoe is zéér profetisch voor de tijd waarin wij leven. Er zit veel aanklacht in waarmee we vooral naar ons zélf moeten kijken. Laten we zeggen een nabrander op yom kippoer. Gelukkig is er een ROTS vast vertrouwen uit dit hoofdstuk te halen want komend op een dieptepunt zal zéker verlossing komen!

Ik zou u willen vragen het hoofdstuk alvast thuis te lezen in zijn geheel om het op u te laten inwerken in de aanloop naar de samenkomst. In de samenkomst zelf lezen we slechts een gedeelte uit dit hoofdstuk en daarmee mis je een beetje het totale context beeld.